Marmer wordt al heel lang in de keuken gebruikt en daardoor als wat gedateerd en ouderwets gezien. Maar dat is nu weer helemaal aan het veranderen. Marmer komt steeds meer terug. Niet zo gek natuurlijk, want het heeft een prachtige luxe, chique en natuurlijke uitstraling.
Hoewel je misschien snel denkt aan een wat klassieke stijl wordt marmer juist heel veel toegepast in combinatie met strakke moderne materialen. Juist de combinatie hiervan met de natuurlijk schoonheid van marmer geeft je keuken een mooie rijke en exclusieve uitstraling.
Marmer is een prachtig materiaal om mee te werken. Maar het heeft voor en nadelen.
Voordelen marmeren keukenblad
- Het grootste voordeel van een marmeren keukenblad is ongetwijfeld de unieke chique en luxe uitstraling;
- Marmer is zoals redelijk hard, krasvast, slijtvast en stootvast;
- Marmer is redelijk hittebestendige, hoewel we zéker niet aanraden om hete pannen direct op het marmeren keukenblad te plaatsen;
- Een marmeren keukenblad is hygiënisch.
Nadelen marmeren keukenblad
- Hoewel marmer redelijk hard, krasvast, slijtvast en stootvast is, is het tóch niet zo sterk als bijvoorbeeld graniet;
- Gekleurde vloeistoffen kunnen voor eventuele vlekken zorgen;
- Marmer is een natuurproduct en heeft daarom onderhoud nodig;
- Een marmeren keukenblad is gevoelig voor bijtende middelen zoals ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen. Het gebruik van deze middeltjes op het oppervlak kan ervoor zorgen dat de kleur aangetast wordt.
Bron: brit.co / homease.nl
[…] A beautifully minimal sage kitchen seen on fiftymore. […]