Culinair Wonen

Marmer in de keuken? Luxe, chique en weer helemaal terug.

Marmer wordt al heel lang in de keuken gebruikt en daardoor als wat gedateerd en ouderwets gezien. Maar dat is nu weer helemaal aan het veranderen. Marmer komt steeds meer terug. Niet zo gek natuurlijk, want het heeft een prachtige luxe, chique en natuurlijke uitstraling.

 

121-3

MSL D111084

 

Hoewel je misschien snel denkt aan een wat klassieke stijl wordt marmer juist heel veel toegepast in combinatie met strakke moderne materialen. Juist de combinatie hiervan met de natuurlijk schoonheid van marmer geeft je keuken een mooie rijke en exclusieve uitstraling.

 

121-6 121-2 121-7 121-8

 

Marmer is een prachtig materiaal om mee te werken. Maar het heeft voor en nadelen.

Voordelen marmeren keukenblad
  • Het grootste voordeel van een marmeren keukenblad is ongetwijfeld de unieke chique en luxe uitstraling;
  • Marmer is zoals redelijk hard, krasvast, slijtvast en stootvast;
  • Marmer is redelijk hittebestendige, hoewel we zéker niet aanraden om hete pannen direct op het marmeren keukenblad te plaatsen;
  • Een marmeren keukenblad is hygiënisch.
Nadelen marmeren keukenblad
  • Hoewel marmer redelijk hard, krasvast, slijtvast en stootvast is, is het tóch niet zo sterk als bijvoorbeeld graniet;
  • Gekleurde vloeistoffen kunnen voor eventuele vlekken zorgen;
  • Marmer is een natuurproduct en heeft daarom onderhoud nodig;
  • Een marmeren keukenblad is gevoelig voor bijtende middelen zoals ontstoppingsmiddelen, bleekmiddelen of ontkalkingsmiddelen. Het gebruik van deze middeltjes op het oppervlak kan ervoor zorgen dat de kleur aangetast wordt.

 

121-9

 

Bron: brit.co / homease.nl

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!