Cultuur Vrije tijd

Arne en Carlos, dit scandinavische breiduo verovert de wereld

Dikke Noorse truien, kleurrijke patronen, gebreide sokken. Maar ook gebreide kerstballen en gebreide vogeltjes. Welkom in de wereld van Arne en Carlos.

 

De Noorse Arne Nerjordet en de Zweedse Carlos Zachrison zijn in bij handwerkliefhebbers over de hele wereld beter bekend als Arne en Carlos. De twee mannen zijn razend populair vanwege hun breiboeken waarin ze je de fijne kneepjes van de Scandinavische breikunst leren.

Oude tradities in in een moderne tijd

We geloven er heilig in dat je nieuw ontwerp in oude tradities moet verankeren’, aldus het breiduo. Naast de traditionele truien en sokken passen ze de karakteristieke patronen en kleuren ook toe op andere dingen. Kussens, muismatten, kerstballen, onderzetters, plaids, etc.

De heren hebben inmiddels al een hele serie boeken op hun naam staan en hun website en Youtube kanaal worden druk bezocht. Ze laten je daar in video’s stap voor stap zien hoe je zelf de mooiste dingen kunt breien. De projecten zijn geschikt voor elk niveau. Leuk om met handwerken te beginnen en echte uitdagingen voor gevorderde breiers.

 

Gerenomeerde kunstenaars

Maar Arne en Carlos zijn meer dan getalenteerde breiers.  Ze worden gezien als twee zeer invloedrijke ontwerpers en textielkunstenaars. Hun werk is te zien in diverse musea en ze werken samen met grote modemerken. Het atelier van Arne en Carlos is gevestigd in een oud treinstation in bergachtig gebied op 170 kilometer ten noorden van Oslo.

 

HyperFocal: 0

 

Bron: arnenecarlos.com

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!