Auto's Cultuur

De miljoenste Porsche 911, miljoen keer een jongensdroom

De kans is groot dat je als jongen vroeger een poster van de Porsche 911 boven je bed had hangen. De 911 gaat nu namelijk al meer dan 50 jaar mee. En nu is er een mijlpaal te vieren: de miljoenste Porsche 911 is uit de fabriek gerold! Het jubileummodel betreft een Carrera S in de speciale kleur ‘Irish Green’ en uitgevoerd met allerlei details die verwijzen naar de eerste Porsche 911 uit 1963.

 

De Porsche 911 is een van de grootste iconen uit de geschiedenis van de automobiel. Sinds de lancering van de eerste generatie in 1963 behoort hij tot de populairste sportwagens ter wereld. Behalve dat de verkoop van nieuwe 911’s op volle toeren draait (32.365 stuks in 2016), is het model ook zeer gewild als klassieker. Meer dan 70% van alle ooit geproduceerde 911-modellen rijdt nog rond of is op z’n minst in staat om de weg op te gaan.

De Macan is weliswaar de bestverkochte Porsche wereldwijd, maar de 911 is strategisch de belangrijkste. Hij draagt sterk bij aan Porsche’s positie als een van de meest winstgevende autofabrikanten ter wereld. En uiteraard speelt ook de autosport een grote rol in het succes. Meer dan de helft van alle 30.000 race-overwinningen van Porsche komen op het conto van de 911.

Miljoenste 911 voor Porsche Museum

Wolfgang Porsche – voorzitter van de raad van toezicht bij Porsche AG – was vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van de 911 en aanwezig toen vandaag het miljoenste exemplaar van de band rolde. “54 jaar geleden maakte ik met mijn vader de eerste ritten over de Grossglockner-Alpenwegen. Vandaag geniet ik nog op dezelfde manier van het 911-gevoel als toen”, aldus de kleinzoon van oprichter Fendinand Porsche (1875-1951) en broer van Ferdinand Alexander (1935-2012), de ontwerper van de eerste generatie Porsche 911.

Helaas voor liefhebbers en verzamelaars: de miljoenste Porsche 911 blijft in handen van Porsche AG en wordt opgenomen in de collectie van het Porsche Museum.

 

Bron: autorai

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!