Culinair Gezondheid

Filter de sulfiet uit je wijn en hij smaakt weer puur zoals op de wijngaard

De Üllo Wine Purifier plaats je op je glas, of op je decanteer-karaf,  en filtert zo tijdens het schenken de sulfiet uit je wijn. Hierdoor zou de wijn gezonder zijn en puurder smaken.

 

Aan vrijwel elke wijn wordt sulfiet toegevoegd. Dat klinkt erg chemisch, maar het valt mee. Sulfiet doet twee dingen: het gaat oxidatie van de wijn tegen waardoor hij beter blijft smaken en het voorkomt de groei van bacteriën en schimmels. Zonder sulfiet zou de wijn de reis van de wijnmakerij naar het glas waarschijnlijk niet overleven.

De meeste mensen merken niets van deze sulfiet, maar bepaalde astmapatiënten kunnen er wel last van hebben. Op elk etiket wordt dan ook vermeld dat de wijn sulfiet bevat. Overigens komt sulfiet ook vanzelf vrij bij de gisting, dus van nature zit er in elke wijn sulfiet, zelfs als de wijnmaker het niet gebruikt.

Minder hoofdpijn

De sulfiet is eigenlijk alleen maar nodig om de wijn langer houdbaar te maken, op het moment van drinken heb je de sulfiet niet meer nodig en is het beter de sulfiet te verwijderen, aldus de makers van de Üllo. Je plaatst het filter op je glas en schenkt de wijn erdoor. De sulfiet blijft achter in het filter en de ‘schone’ wijn gaat er door heen. Bijkomend voordeel van sulfietloze wijn is dat je minder last van hoofdpijn schijnt te hebben als je wat glazen wijn hebt gedronken.

Schenk je rode wijn dan kun je het filter zo instellen dat er ook extra zuurstof bijkomt en de wijn zo ‘ademt’, voor witte wijn draai je de beluchting weer uit. De Üllo Wine Purifier kost $ 79,99

Meer informatie lees je op de website van Üllo

 

Tag

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!