Comfort Wonen

Geslaagde transformatie naar levensloop-woning

De bewoners van deze jaren ’30 woning hadden een duidelijke wens: ze wilden voor altijd in dit huis blijven wonen. En ze wilden tegelijkertijd wat extra ruimte hebben. Architect Wilderberg werd gevraagd om een ontwerp te maken waarin deze twee wensen samenkomen.

 

Door de bestaande garage af te breken ontstond er ruimte om op die plek een L-vormige ruimte aan te bouwen aan de achterzijde van het huis huis. In deze 60m2 extra ruimte creƫerde de architect een gastenkamer met badkamer, de nieuwe keuken en een ruime berging.

Tegen de tijd dat de bewoners er behoefte aan hebben is dus alles al op de begane grond aanwezig om te wonen zonder de bovenverdieping te gebruiken.

De uitbouw is uitgevoerd met een gevel van zink. Hierdoor ontstaat een mooi contrast tussen het oude huis en het nieuwe gedeelte.

 

Bron: vandenwilderberg.nl

Tags

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!