Culinair Partnership Wonen

Haal het echte wokken in huis

Wokken is gezond, dat is bekend. Veel verse ingrediënten. Snel dichtschroeien waardoor de smaak puur en vers blijft. Maar om echt goed te kunnen wokken is een hoge temperatuur het belangrijkste. De wok moet echt superheet worden. Het probleem is echter dat de meeste ‘gewone’ wokbranders die temperatuur niet kunnen halen.

 

Het beste is natuurlijk zo’n grote wokbrander die je kent uit restaurants. Maar om daar die grote vlam te bereiken wordt er zelfs via een voetpedaal extra zuurstof aan het vuur toegevoegd. Dat werkt perfect, maar is voor thuis natuurlijk geen optie.

Toch is de techniek nu zover dat ook in je eigen keuken een echt krachtige wokvlam kunt hebben. Het geheim zit hem eigenlijk in de kern van de vlam. Die moet zo heet mogelijk zijn en de hitte moet op de bodem van de wok gericht zijn.

117-atag-volcano-wok-4

De hitte waar het hoort. In het midden

Waar bij de gewone wokbranders de meeste warmte langs de wok weglekt is dat bij de Volcano wokbrander, die door ATAG ontwikkeld is, anders. Daar wordt door het ingenieuze ontwerp van de kegel alle hitte in het midden geconcentreerd. Precies daar waar je het wil hebben.


“De vlam is krachtig, heet, kernachtig én mooi laag”


Met de juiste apparatuur wordt wokken dus nog veel lekkerder, makkelijker en gezonder. Mocht je nog niet wokken, of merk je dat je huidige wokbrander toch niet het resultaat geeft dat je zoekt kijk dan eens even naar de verschillende kookplaten waarin deze Volcano wokbrander toegepast wordt.

Mooi om nog even te melden is dat de vlam zo geregeld kan worden dat je nog twee handige functies hebt. Ten eerste kun je alleen de buiten vlam gebruiken die perfect is voor grote pannen. Ten tweede kun je de binnenvlam zelfs zo klein maken dat je een extra lage sudderstand hebt. Handig voor ouderwetse draadjesvlees!

117-atag-volcano-wok-2

 

De Volcano wokbrander wordt niet alleen geïntegreerd in gaskookplaten, maar ook zelfs als ‘gasbrander’ in een inductiekookplaat.

magna-gaskookplaat-fusion-volcano-hg9571mba-atag magna-panorama-hg1472mda-atag inductie-gaskookplaat-fusion-volcano-igt9472mba-atag

Het makkelijkste is om even op atag.nl te kijken voor alle informatie.

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!