Lifestyle Wonen

In deze bungalow is in 50 jaar tijd niets veranderd

Al rondkijkend op Funda zijn ze soms te vinden. De tijdcapsules, huizen waarin het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Alsof het nog steeds 1965 is of 1974 of soms nog veel langer geleden. Deze bungalow werd in 1967 in Aerdenhout gebouwd en ademt in alles nog de jaren 60 en 70 uit.

 

De inrichting is een reis terug in de tijd. Herkenbaar voor iedereen die in de tijd opgegroeid is. De meubels, het hout, de bruine en groene kleuren. Onmiskenbaar. Vintage website gowiththevlo.nl vond dit huis en zocht uit wat het verhaal er achter is.

De bewoner van het huis blijkt de onlangs op 97-jarige leeftijd overleden Ed Barten te zijn. Ed Barten was Engelandvaarder en piloot in de Tweede Wereldoorlog. Hij schreef zijn levensverhaal op in het boek ‘Ik wil nooit meer oorlog’.

 

Dat Ed een bijzonder huis had wist hij zelf ook. Om die reden verhuurde hij het huis regelmatig voor fotoshoots en filmopname’s die zich in de jaren 60 en 70 afspelen. Het huis was ondermeer te zien in diverse tv-reclame’s en in een tv-serie over minister-president Den Uyl en de Lockheedaffaire.

Hier en hier lees je er meer over.

 

 

Bron: gowiththevlo

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!