Gezondheid Vrije tijd Wonen

Stress? Ga tuinieren! Half uurtje per dag doet wonderen.

Volgens Nederlands onderzoek blijkt tuinieren een heel goede remedie tegen stress. Een half uur per dag wroeten in de grond, zaaien, planten, snoeien en gras maaien vermindert volgens de Universiteit Wageningen stress en daarmee het risico op al die mogelijke lichamelijke en geestelijk gevolgen! 

Stress is een groot probleem in onze maatschappij, ook als je wat ouder wordt. Meestal gaat het om kleine ergernissen, die zich in de loop van de tijd opstapelen en er uiteindelijk voor zorgen dat je bol staat van de spanning, met alle mogelijke gevolgen van dien. Tuinieren is daarbij dus een erg goede manier om stress effectief te reduceren.

 

Tuinieren12Tuinieren9

 


30 minuten vitamine G geeft rust en ontspanning!


 

Alleen al het lekker buiten zijn en met je handen werken heeft geeft je energie. En niet te vergeten de beloning van het harde werken als je lekker in de tuin zit en van al het groen om je heen geniet!

Tuinieren13

Tuinieren op je balkon of binnen

Heb je geen tuin, maar hou je wel van tuinieren? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden voor het realiseren van “groen” in huis en of op je balkon. Een tuin op je balkon of in je woonkamer? Het kan. Bekijk eens een van deze artikelen voor mooie balkontuinen en binnentuinen.

 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!