Comfort Geldzaken Gezondheid Partnership

Vergoed jouw verzekeraar ook 100% van de kosten voor je hoortoestel?

Als je merkt dat je minder goed gaat horen is dat natuurlijk erg vervelend, maar je bent niet de enige. In de leeftijd boven de vijftig schijnt zelfs één op de drie hoorproblemen te hebben. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen om je te helpen.

 

De laatste generatie hoortoestellen worden steeds kleiner en technologisch ook steeds beter. Ook merken we dat het dragen van een hoortoestel als steeds vanzelfsprekender gezien wordt. En terecht, want waarom zou je geen hoortoestel nemen als je daarmee weer jarenlang alles prima kunt horen?

Ook voor de kosten hoef je het niet te laten. Je verzekeraar vergoed namelijk een groot deel van de kosten. Vanuit de basisverzekering krijg je 75% van de kosten voor een hoortoestel of ruismaskeerder vergoed. Je betaalt dus altijd een eigen bijdrage van 25%. Maar er zijn ook veel zorgverzekering óók deze extra kosten voor een gehoorapparaat vergoeden. Dan is de vergoeding dus zelfs 100%! Wil je weten of ook jouw verzekeraar dit doet, kijk dan even hier in het overzicht.

hoortoestel1

 

Bron: Independer.nl

Foto: ReSound, Specsavers

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!