Culinair

Ze zijn eigenlijk te mooi om op te eten

Spiegelglad en superstrak. De taarten van de Russische patissier Olga Noskova zijn stuk voor stuk kunstwerken. Haar taarten zijn zo glad dat je je eigen spiegelbeeld erin kunt zien.

 

Maar hoe doet ze dat? Het blijkt dat Noskova niet iets nieuws heeft uitgevonden, maar juist een oude Franse techniek nieuw leven heeft ingeblazen. De basis van het glazuur bestaat uit gelatine, suiker en water, maar je kunt er eindeloos mee variëren door kleurstoffen te gebruiken om mooie marmereffecten mee te maken.

 

Het glazuur gaat niet rechtstreeks op de cake, dan trekt het er namelijk in. Eerst gaat er een laag fondant over de taart en daaroverheen wordt het glazuur gegoten. Het glazuur zal dan volledig uitvloeien en een spiegelgladde laag vormen.

 

 

Foto’s: Olga Noskova

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!