Cultuur Lifestyle

Als twee druppels water, maar soms wel 100 jaar na elkaar

Je hebt soms familietrekken die van generatie op generatie over lijken te gaan. Als een baby geboren wordt is dan vaak ook de eerste vraag: op wie lijkt hij of zij? Op vader of moeder, of opa of oma? Maar soms gaat de gelijkenis zelfs nog veel verder terug en kom je in oude familiealbums ineens een heel bekend gezicht tegen. Tussen de twee foto’s hierboven zit bijna een eeuw tijdsverschil!

 

Oma en kleindochter

© cdnpix


Moeder en dochter op dezelfde leeftijd

© blogcdn


Allebei 21 jaar oud: Henry en zijn kleinzoon Edward

© amazonaws


Dezelfde lach, duidelijk moeder en dochter met 20 jaar ertussen

© trendmutti


Dit was mijn moeder 41 jaar geleden met haar oudste kind, en dit ben ik met mijn zoon

© i.imgur


Zelfde blik, zelfde shirt, verschillende eeuw. Vader en zoon

© yimg


Vader links, dochter rechts

© huffpost  


Mijn moeder en ik op dezelfde leeftijd

© imgur


Half moeder, half zoon, helemaal familie

© qpic


Oma toen ze 10 was en kleindochter nu 24 jaar oud

© myheritage


Samen met mijn vader in 1991, samen met mijn kat in 2013

© blogspot  


Zoon doet imitatie van zijn vader

© blogspot


Ik met mijn vader en ik met mijn zoon

© reddit


Twee vrienden en een generatie later hun zoons

© people


Opa en zijn kleinzoon

© clipmass


Zoon kopieert de fotosessie van zijn vader uit 1976

© espreso


Over-, over-, overgrootvader en achter-, achter-, achterkleinkind. 1917 – 1995

© pstatp


Moeder en dochter 25 jaar later in dezelfde rode jurk

© thelifestylefactory


Moeder en zoon, beiden 16 jaar oud

© sznews


Vader en zoon een generatie later

© blogspot


 

Tags

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!