Comfort Gezondheid Partnership Tech

QUBI, de hoor-hulp voor mensen die uitstekend horen, maar beter willen verstaan

Er is iets nieuws op de markt. En het klinkt interessant. Zeker omdat het een probleempje op kan lossen waar best veel van ‘ons’ mee zitten. Namelijk dat je andere mensen af en toe niet meer kan verstaan… Lastig en vervelend en de bestaande oplossing gaat je ook weer te ver: een gehoorapparaat.
Maar nu is er dus iets nieuws: de QUBI earable. Een apparaatje voor mensen die uitstekend kunnen horen maar in sommige gevallen wat extra hulp kunnen gebruiken.

 

Het geheim van beter verstaan

De QUBI earable is daar speciaal voor bedoeld. Niet als permanent gehoorapparaat, maar een gadget die je in doet op het moment dat jij het kunt gebruiken. Als je in een restaurant zit en je je tafelgenoten beter wilt verstaan of minder ingespannen een vergadering wil kunnen volgen. Een avondje theater wordt ook weer ineens een stuk makkelijker te verstaan. Ook wel prettig voor de anderen in huis, het volume van je TV kan ook weer een niveautje lager.

De hoor-hulp voor af en toe

Wat maakt de earable anders dan een gewoon gehoorapparaat? Het grote verschil is zoals al gezegd het feit dat je hem niet permanent draagt. Net als een leesbril pak je hem alleen als het nodig is.


Inderdaad voor mensen die meestal prima kunnen horen maar af en toe wat hulp kunnen gebruiken


Eenvoudig bedienen

Ook is de QUBI erg klein, je ziet er zo goed als niets van. Het apparaatje zelf is zo groot als een kersenpit. Dit apparaatje gaat dan weer in een transparant houdertje en dat gaat dan in je oor. Maar zelfs dan is het nog zo klein dat je er niets van ziet.

De earable werkt prima en de bediening is eenvoudig. Digitale filters onderdrukken de storende omgevingsgeluiden waardoor je de ander beter hoort. De Qubi heeft drie programma’s en met een simpel klopje op je oor schakel je een ander programma in. De soft-tips, de zachte oordopjes waar de QUBI in zit, zijn in drie maten verkrijgbaar.

Niet vergoed door verzekeraar

De QUBI is een mooie gadget, maar heeft wel een nadeel. De zorgverzekeraar zal hem helaas niet vergoeden. Jammer, want de QUBI is best wel prijzig. €395 voor 1 QUBI, koop je er 2 dan kost de set € 595. Veel geld, maar alles weer kunnen verstaan is toch ook wat waard?

 

 

 

 

Op de site van QUBI vind je alle informatie

 

Bron: qubi

 

Inderdaad voor mensen die meestal prima kunnen horen maar af en toe wat hulp kunnen gebruiken.

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!