Lifestyle Wonen

Vloerlampen in je verlichtingsplan

Vloerlampen-1

Het is niet eenvoudig, het maken van een verlichtingsplan voor je interieur. Ten eerste moet het je helemaal duidelijk zijn wat je allemaal in de betreffende ruimte wilt kunnen doen. Elke ruimte moet om te beginnen voorzien zijn van een basisverlichting en van daaruit ga je de sfeerverlichting en de functionele verlichting bepalen. Kun je door het bos van plafondlampen, hanglampen, wandlampen en vloerlampen de juiste verlichting voor je huis niet meer zien vraag dan hulp. Een goed verlichtingsplan zorgt ervoor dat je interieur optimaal uitgelicht kan worden op elk moment van de dag. We helpen je graag op weg door het voordeel van vloerlampen in je verlichtingsplan te laten zien.

Tijdloze vloerlampen

Al ruim voordat de eerste gloeilamp werd gemaakt bestonden er al “vloerlampen”. Kaarsen op een standaard waren de vloerlampen van toen. Inmiddels is het scala tijdloze vloerlampen enorm uitgebreid. De basisfunctie van een vloerlamp is natuurlijk licht geven maar als het ook nog eens een fijn model is is dat toch mooi meegenomen. Neem de booglamp. Het model zag je jaren geleden al en toch past hij nog perfect in onze moderne interieurs. Waarom? Hij is bijna overal wel inzetbaar. Doordat hij een boog heeft van soms wel meerdere meters kan je de voet op afstand zetten en toch genieten van de lichtbundel boven bijvoorbeeld je leesstoel of de bank. Tegenwoordig wordt de booglamp ook ingezet bij de eethoek. Een vloerlamp behoort zowel tot de groep functionele verlichting(leeslamp bv) als bij de groep sfeerverlichting (een hoek verlichten). Door te spelen met de lamp die je erin draait kun je de lichtbundel een beetje beïnvloeden. Warm licht, koud licht, dimbaar licht etc…alles kan en dus ook overal want laten we eerlijk. Hou je van veranderen in huis, de meubels eens “omgooien”, dan is een vloerlamp zó verplaatst!

vloerlampen-2

Moderne vloerlampen

Zoals gezegd, de vloerlamp kan op meerdere manier gebruikt worden. Daarom is het een fijne aanwinst voor je interieur. En als de vloerlamp in de winter bijvoorbeeld dienst doet als accentverlichting bij o.a. eten, lezen, werken, kan diezelfde vloerlamp in de zomer ingezet worden met een dubbele functie. Schijnt hij bijvoorbeeld op een mooi schilderij is het nog steeds functionele verlichting( hij licht je kunstwerk uit) maar zorgt ook meteen voor sfeer.

Zoals voor de meeste woonaccessoires en meubels geldt, is het ook bij verlichting het geval, het hoeft niet altijd duur te zijn om kwalitatief goed en leuk te zijn. Je moet gewoon even goed zoeken. Zeker als je van jezelf weet dat je smaak nogal eens verandert doe je er misschien wel verstandig aan een vloerlamp voor een leuke prijs te zoeken, dat maakt het wisselen minder “pijnlijk”.

Bron: Showhome.nl

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!