Geldzaken Tech Wonen

1 uur zon geeft de aarde energie voor een jaar

Het klinkt als een reclamepraatje voor zonne-energie en dat is het ook. Maar het is eigenlijk wel volledig waar! De zon stoot inderdaad in 1 uur net zoveel energie uit als wij hier met zijn allen in een jaar op aarde verbruiken.

 

Maar dat is in theorie. In de praktijk is het helaas zo dat we nog niet al die energie op kunnen vangen en kunnen gebruiken. Dat zou natuurlijk geweldig zijn want dan zou de wereld volledig op schone energie kunnen draaien. Zonne-energie heeft dus wel een enorme potentie en de beperking zit op dit moment nog meer in het ontwikkelen van de technieken om deze optimaal te kunnen benutten. Hoe meer er geïnvesteerd wordt in zonne-energie, hoe efficiënter het opwekken van zonne-energie gaat worden.

En daarnaast is de bereidheid van de consument om over te stappen op zonne-energie een belangrijke factor. Als ‘wij’ als eindgebruiker inzien dat traditionele vervuilende energie simpelweg niet meer van deze tijd is en dat er voldoende goede schone alternatieven zijn slaan we een grote slag.

 

 

Panelen op je dak hoeven niet meer

Moet Nederland dan massaal zonne-panelen op het dak gaan leggen? Nee, dat hoeft gelukkig helemaal niet meer. Ook daarin gaan de ontwikkelingen namelijk razendsnel. Eén van de makkelijkste manieren om over te stappen op zonne-energie is je schone energie te gaan betrekken van de zonneparken die op steeds meer plekken door het hele land aangelegd worden. Deze zonneparken zijn locaties waar heel veel zonnepanelen bij elkaar staan. Dat kan bijvoorbeeld op een gesloten stortplaats zijn of op het dak van een gebouw. De panelen staan dus niet op jouw dak maar ergens op een plek in Nederland waar niemand er last van heeft. Ideaal!

Er zijn dus prima mogelijkheden om zonder veel moeite, zonder  grote verbouwingen en zonder grote investeringen over te stappen op schone energie. Kijk voor meer informatie over schone energie via de zonne-parken eens op vrijopnaam.nl of vraag hier een vrijblijvende offerte op.

 

 

 


In partnership met Vrijopnaam


 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!