Culinair Vrije tijd

De Foodhallen Amsterdam: trendy eten voor iedereen

Sinds 2014 al één van de leukste plekken in Amsterdam om heen te gaan: de Foodhallen. Niet alleen voor het eten maar zeker ook voor het markante gebouw en de gemoedelijke sfeer. In deze voormalige tramremise voelt iedereen zich gelijk thuis. Van jong tot oud en van superhippe types tot en met opa en oma die met hun kleinkinderen een dagje op stap zijn.

 

Dat is eigenlijk ook wat de Foodhallen zo leuk maakt. Je kunt er even snel iets eten of juist uren blijven hangen en telkens iets van de vele foodstandjes proberen. De opzet van de Foodhallen is er helemaal op gericht zoveel mogelijk verschillende dingen te proeven. Je loopt langs de diverse standjes, kiest wat je lekker vindt en neemt het mee naar de zitjes in het midden van de hal. Daar kun je ook gelijk wat te drinken bestellen bij de centrale bar of de bier- en cocktailstandjes.

Er is voor ieders smaak wat lekkers te vinden. Heerlijk geroosterd varkensvlees bij The Rough Kitchen, de Hollandse keuken bij Padron, vele soort huisgemaakte bitterballen bij de Ballenbar, gezonde hapjes bij Fento en heelijke kleine taartjes bij Petit Gateau.

De wereld rond in 80 smaken

Ben je meer van het buitenlandse eten dan kun je in de Foodhallen de hele wereld rond. Mr Temaki voor Japans met een moderne twist, Spaanse delicatessen bij Jabugo, de pizza van Renato’s is beroemd en het verre oosten proef je bij Viet View en Dim Sum Thing.

Naast het lekkere eten is het complex sowieso een aanrader om eens te gaan bekijken. Het gebouw zelfs namelijk prachtig verbouwd. En naast de Foodhallen vind je er ook diverse leuke winkels, een hotel en een bioscoop.

Bereikbaarheid Foodhallen

De Foodhallen zijn makkelijk bereikbaar vanaf de A10, afrit 5, door de Jan van Galenstraat en de Willem de Zwijgerlaan. Er is een parkeergarage onder het complex, maar je kunt ook parkeren bij Qpark Europarking aan de Marnixstraat 250.

Met openbaar vervoer zijn de Foodhallen ook prima te bereiken via lijn 17 vanaf het Centraal Station.

 

Foodhallen Amsterdam

Bellamyplein 51, 1053 AT Amsterdam

Website: www.foodhallen.nl

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!