Cultuur Lifestyle

Een liefdesverhaal in foto’s met een ‘eenzaam’ eind

Dit liefdesverhaal speelt zich al weer ruim een halve eeuw geleden, in 1964, af op het Engelse platteland. Mr. en Mrs. Sweetman wonen in het dorpje Three Cups Corner als fotograaf Ken Griffith besluit hen een jaar te volgens voor zijn serie ‘An English Country Garden’.

 

Ze maken elke maand een foto op dezelfde plek in de tuin. Door het jaar heen zien we de tuin veranderen. Van kale grond tot de eerste voorzichtige groene sprietjes. En van een volop bloeiende zomertuin stap-voor-stap weer terug naar de koude wintergrond. Mr. en Mrs. Sweetman veranderen ook mee met de seizoenen, dikke winterjassen maken plaats voor bloemetjesjurkjes als de temperatuur stijgt.

Wie de serie bekijkt ziet op het eerste oog een liefdesverhaal met een dramatisch einde…

 

…want op de laatste foto is alleen Mr. Sweetman te zien, zijn vrouw staat niet meer naast hem. Het verhaal krijgt daardoor een diepere lading omdat je het idee krijgt dat Mrs. Sweetman waarschijnlijk overleden is. Voor Mr. Sweetman zou dat een drama zijn, voor de fotoserie echter een onverwachte maar hele mooie wending.

Maar de waarheid is eerlijk gezegd veel minder dramatisch van aard. Mrs. Sweetman vond het die dag simpelweg te koud om naar buiten te gaan en besloot binnen te blijven. Maar ze is wel te zien op de foto. Ze staat namelijk achter het keukenraam.

 

Bron: Ken Griffiths

Tags

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!