Cultuur Lifestyle

Flower Power Pit Bulls

De in New York wonende Franse fotografe én dierenrechtenactiviste Sophie Gamand trok zich het lot aan van pit bulls. Deze honden zijn het slachtoffer van hun gevaarlijke imago. Veel pit bulls slijten hun dagen in het asiel. Ze blijven daar vaak ook lang omdat ze niet echt geliefd zijn als adoptiehond. Eigenlijk heeft iedereen wel een vooroordeel heeft over pit bulls: gevaarlijk, agressief, eng etc.

 

Sophie wil dit stigma rond de pit bull graag doorbreken en een andere kant van deze trouwe en loyale honden laten zien. Geen vechthonden maar Flower Power honden. De pit bulls in deze serie zaten allemaal in het asiel. In totaal heeft ze al meer dan 350 honden met bloemenkransen gefotografeerd. Mede dankzij deze serie foto’s hebben veel pitbulls al een thuis gevonden!

 

Bron: Sophie Gamand

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!