Auto's

Hoge zit, eigenwijs karakter. Deze SUV’s ontstijgen de grijze massa

Het valt niet meer te ontkennen. Senioren zijn gek op compacte SUV’s. De hoge instap wordt als een van de grootste voordelen gezien t.o.v. de normale auto. Vooral de Renault Captur is niet aan te slepen. Dat is zeker een prima auto, maar is ondertussen wel heel erg ‘alledaags’ geworden. Deze hippe nieuwkomers op de markt combineren de voordelen van de hoge auto met een eigenwijzer uiterlijk.

 

Citroën C3 Aircross

Als er één merk is dat zich altijd weet te onderscheiden is het Citroën wel. Ook de nieuwe C3 Aircross doet deze merkwaarden eer aan. Robuust, fris en eigenwijs, de C3 Aircross is een auto met karakter.

De C3 Aircross is leverbaar in 90 kleurcombinaties van carrosserie, het dak en de accenten. Hierdoor kun je zelf bepalen welke stijl auto je wil rijden. Van klassieke kleurcombinaties tot zeer gewaagde kleurstellingen, alles is mogelijk.

Ook het interieur is zeer origineel vormgegeven en biedt de keus uit 4 zogenoemde ‘ambiances’ die elk hun eigen sfeer uitstralen. Mooi accent is het gebruik van stof op het dashboard, minder is de ruimte die het interieur biedt. Voorin is het voldoende, maar op de achterbank houdt het allemaal niet over. Wel handig is de flexibele indeling. De achterbank kan verschoven worden en in de voorste stand groeit de bagageruimte dan van 410 tot 520 liter. Voor mensen die de auto toch niet als gezinsauto gebruiken is dat een praktische optie.

Handig is ook de neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel waardoor lange voorwerpen tot wel 2,40 m moeiteloos vervoerd kunnen worden.

Op motorisch vlak is de 110 pk sterke 1.2 benzinemotor de meest interessante keuze. Altijd ruimte voldoende vermogen en toch een gunstig verbruik.

De Citroën C3 staat vanaf 2 november bij de dealer en is leverbaar vanaf € 19.690. Meer informatie.

 


Kia Stonic

Kia’s zijn doorgaans auto’s die met het verstand gekozen worden. Prima auto’s en vooral de 7 jaar garantie maakt het een veilige keuze. De splinternieuwe Kia Stonic is misschien juist wél een Kia die je met je hart zou kunnen kiezen. Het is namelijk een zeer vlot gelijnde auto, die in ieder geval wat betreft het uiterlijk, een hoop karakter heeft.

Net als de andere auto’s uit dit vergelijk is de Stonic ook in veel frisse kleurcombinaties uit te voeren. In de juiste combinatie heb je dan een heel vlot uitziende auto voor de deur staan. In het interieur en onderhuids is het allemaal wat echter wel wat minder vooruitstrevend. De Stonic is van binnen wat gewoner vormgegeven en qua rijeigenschappen is het vooral ook meer een goedmoedig en comfortabel dan een auto die je uitdaagt.

Op motorisch vlak is bij deze Kia de 120 pk sterke 1.0T-GDI benzinemotor de meest plezierige. Hij geeft de auto genoeg vermogen om vlot met het verkeer mee te komen

Al met al dus een auto die meer karakter uitstraalt dan dat hij daadwerkelijk van binnen heeft. Maar als koper van de Kia Stonic ben je de komende (7 garantie-)jaren wel verzekerd een heel betrouwbare en plezierige reisgenoot.

De Kia Stonic staat voor een vanaf prijs van € 18.995 in de showroom. Meer informatie.

 


Audi Q2

Audi kennen we voornamelijk van de grote en chique SUV’s zoals de Q3, Q5 en de Q7. In dat modellengamma heeft Audi nu ruimte gemaakt voor een eigenzinniger en sportievere compacte SUV, de Audi Q2.

De Q2 is dus de kleinste van het stel, maar biedt een volwassen binnenruimte. Zowel voorin als echter in is het voor 4 personen goed toeven in de Q2. Waar Audi normaal gesproken bekend staat om het gebruik van de mooiste materialen in het interieurs is hier wel te zien dat het allemaal wat eenvoudiger is uitgevoerd dan bij de grote broers.

Eén van de mooiste opties die te verkrijgen is op de Q2 is de Virtual Cockpit. De gebruikelijk plek voor toerenteller en snelheidsmeter maakt dan plaats voor een digitaal display waarmee alle systemen van de auto te bedienen zijn. Zo staat o.a. het navigatiesysteem dan perfect in het zicht. Erg fraai en erg handig.

Maar zoals te verwachten bij Audi is het wel een optie. Standaard is de Q2 vrij karig uitgerust, maar de optielijst is eindeloos. Wees dan wel voorbereid op een vrij hoog totaalplaatje wat betreft de kosten.

Gelukkig hoef je voor de lekkerste motor in Q2 nu eens niet de hoofdprijs te betalen. Laat de diesels en de sterkere motoren links liggen en ga voor de voordeligste, de 3 cilinder 1.0 TFSI. Die presteert op alle vlakken perfect.

De rijeigenschappen van de Q2 staan op bijzonder hoog niveau. De auto voelt niet aan als een hoge SUV, hij stuurt strak en helt in de bochten nauwelijks over. Een heerlijk dynamische auto, prima!

De Audi Q2 is verkrijgbaar vanaf € 31.145. Meer informatie.

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!