Lifestyle Wonen

Saaie keuken of badkamer? Verander het design binnen enkele uren!

Door het uitvoeren van eenvoudige aanpassingen kun je je keuken of je badkamer een volledige metamorfose geven!
In slechts enkele uren van saai en gedateerd naar fris en weer bij de tijd. 

Vindt je dat je keuken of je badkamer wel een een opknapbeurt kan gebruiken en heb je geen tijd of budget voor een volledige renovatie, dan kun je door het toepassen van een aantal makkelijk zelf te realiseren veranderingen deze ruimten een compleet andere uitstraling en stijl geven. Wij verzamelden een aantal mogelijkheden voor je.

Keukenupgrade1


Jezelf een nieuwe keuken of badkamer bezorgen kan je in een paar uur.


Nieuwe kranen

Kranen zijn aandachtstrekkers in elke keuken of badkamer. Installeer een nieuwe kraan en geef daarmee uiting aan een nieuwe stijl. Woonwinkels en bouwmarkten als Ikea, Formido en Gamma bieden een breed scala aan kranen van een goede kwaliteit en tegen een betaalbare prijs. Wil je wat meer op chique of hou je van modern design, ga dan naar een van de vele speciaalzaken.

Keukenupgrade3Keukenupgrade4Keukenupgrade5

Kasten en accessoires

Deze elementen betekenen voor een keuken of badkamer hetzelfde als sieraden voor de outfit van een man of vrouw.  Het aanzicht van je keuken of badkamer verandert ingrijpend, eenvoudig door nieuwe handgrepen of deurknoppen te monteren. Denk bij de badkamer vooral ook aan handdoekenrekken, douchekoppen en de vulflessen voor zeep en handcrème.

Keukenupgrade6 Keukenupgrade9Keukenupgrade19

Expirimenteer met verf

Wil je wat drastischer te werk gaan, overweeg dan het verven van gedateerde tegels. Wees niet bang om te experimenteren met kleuren. Levendige kleuren op een centrale muur hebben een fantastische invloed op de stijl die je wilt hebben.  Onderstaande foto geeft een impressie van wat je alleen al met betonverf kunt bereiken. Vergeet overigens het plafond niet. Fris wit bijvoorbeeld geeft helderheid en een gevoel van reinheid en ruimte.

Keukenupgrade10

Spiegelframes

Alle badkamers, maar ook sommige keukens, zijn voorzien van spiegels. Zij vervullen een centrale functie en zijn bepalend voor de sfeer. In plaats van te investeren in nieuwe spiegels kan het vervangen van het frame precies die sfeer uitstralen die je wenst. Je kunt een nieuw frame kopen, maar zelf maken is meestal niet moeilijk. Je saaie oude spiegel zal onmiddellijk worden omgezet in een luxe alternatief.

Keukenupgrade11Keukenupgrade13

Verander je verlichting

Verlichtingsarmaturen ademen maar al te vaak de sfeer en mode van jaren geleden. Dat kan anders! Speciaalzaken, maar ook woonwinkels als Ikea en Trendhopper bieden alternatieven die je keuken of badkamer meteen weer bij de tijd brengen.

Keukenupgrade17Keukenupgrade16Keukenupgrade14Keukenupgrade15

 

 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!