Cultuur Lifestyle

Vroeger professor voor de klas, nu bij toeval icoon op de catwalk

De nu 63-jarige Lyn Slater weet exact nog het moment waarop ze, zoals ze het zelf noemt, een ‘accidental icon’ werd. Een ‘icoon bij toeval’ dus.

 

Het was een paar jaar geleden in New York tijdens de New York City Fashion Week, waar alle grote modehuizen hun shows houden. Lyn stond voor het Lincoln Center te wachten op een vriend waarmee ze een lunchafspraak had. Ze droeg die dag een Yohji Yamamoto pak en had een Chanel tas in haar hand. “Plotseling werd ik omringd door fotografen en ze begonnen foto’s van me te maken’ zegt ze. “Een paar journalisten uit Japan kwamen naar me toe en begonnen me vragen te stellen, toeristen die dit zagen dachten daarom dat ik een belangrijk modefiguur was en begonnen ook foto’s te maken. Voor ik het wist stond er een hele groep mensen om me heen.”

 

Lyn Kennedy Slater

Bij toeval ontdekt

“Ik vond het echt hilarisch allemaal”, zegt Slater, die in het dagelijks leven les gaf aan de Fordham University’s Graduate School of Social Services. “Mijn vriend, die inmiddels gearriveerd was, en ik konden er erg om lachen. Zo ineens ben je een ‘Accidental Icon’ zeiden we.”

Het zette Lyn wel aan het denken en niet veel later begon ze haar eigen blog en Instagram pagina onder de naam Accidental Icon. Het bleek de perfecte naam want inmiddels is haar blog zeer succesvol en heeft ze meer dan 179.000 volgers op Instragram. Maar dat bleek nog maar het begin te zijn van haar nieuwe carrière. De grote modemerken weten haar nu ook te vinden en werken graag met haar samen. Daarnaast heeft ze ook een modellencontract gekregen bij Elite London.

Op haar blog schrijft ze ook veel over onbekendere en opkomende ontwerpers en modemerken en poseert ze in haar kenmerkende eigen stijl voor haar fotoshoots.

 


Denk je echt dat wij lijdzaam het ouder worden zouden accepteren?


Generatie met idealen

“Mensen van mijn leeftijd zijn de generatie die onze BH’s verbrandden, die vrije liefde propagandeerden, die demonstreerden tegen oorlog”, zegt Slater. “Denk je dan echt dat wij lijdzaam het ouder worden zouden accepteren? Ik denk ook dat dat de verklaring is waarom vrouwen zoals ik steeds meer geaccepteerd worden in de mode wereld.” Rimpels of grijze haren, Lyn maakt het allemaal niet zo veel uit. “Leeftijd is geen factor waar ik rekening mee hou als ik me aankleed,” vertelt ze. “Ik vind het fantastisch dat de grenzen van wat kan en niet kan binnen de mode eindelijk vervagen. Het is tijd voor een nieuwe visie op wat het betekent om een oudere vrouw te zijn.

Volg Lyn op haar website en Instagram

 

 

 

 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!