Cultuur Vrije tijd

Al eens kennis gemaakt met Luxemburg? Ga en geniet een weekend van dit Groothertogdom!

Zowel voor cultuurliefhebbers als voor hen die van een actieve vakantie houden biedt Luxemburg veel, erg veel! Er zijn veel aanbieders met een uitgebreid scala aan vakanties. En als je even zoekt, tegen scherpe prijzen. Fiftymore ging vast even voor je op verkenning. 

Hou je van fietsen? Wat dacht je van het volledig autovrije netwerk van fietspaden van bijna 600 kilometer? Fantastische en veelzijdige tochten door de heuvels van dit prachtige land. Voor wandelaars is Luxemburg ideaal met trajecten met veelal nog ongerepte natuur. Natuurlijk mag een bezoek aan de hoofdstad, Luxemburg-Stad, niet worden vergeten. Aardige mensen trouwens.

 

Luxemburg 6Luxemburg2

Voor de cultuurliefhebber biedt de historische hoofdstad Luxemburg-Stad veel bezienswaardigheden.

De stad was niet zonder reden al twee keer culturele hoofdstad van Europa, bovendien staat de historische binnenstad al jaren op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Neem op je lijst met te bezoeken plekken in ieder geval de Adolfsbrug, Villa Vauban en de Kazematten op en vergeet niet een keus te maken uit het rijke aanbod aan musea in de stad. Bekijk ook zeker het Paleis van de Groothertog, samen met het direct daaraan vast gelegen parlementsgebouw. De kathedraal Notre Dame bevindt zich op honderd meter afstand.

De stadsparken van Luxemburg-Stad mag je ook niet vergeten. Na een dag genoten te hebben van het verkennen van de stad of de natuur kun je tot rust komen in het park rondom de Adolfsbrug, het Arboretum Kirchberg of een van de andere goed onderhouden parken. Kortom, Luxemburg biedt verrassend veel en veelzijdige ingrediënten voor een geslaagde weekendtrip.

Luxemburg 8Luxemburg 7

 


Heel goed te doen met de eigen auto of maak een keus uit een rijk aanbod aan comfortabele bus- en treinreizen.


Verschillende reisorganisaties bieden aantrekkelijke arrangementen om het Groothertogdom en haar hoofdstad te te bezoeken. Wanneer je vooraf bedenkt wat je wilt gaan doen dan is er vrijwel altijd een passende reisaanbieding te vinden. Je kunt ook overwegen om zelf je reis samen te stellen.

Enkele tips voor het boeken van een arrangement 

Het aanbod aan auto-, bus- en treinreizen is aanzienlijk. Wanneer je weet wat je in Luxemburg wilt gaan doen en beleven is er eigenlijk altijd wel een passende reis bij te vinden. Het is wel aan te bevelen om de geboden arrangementen goed met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Vergeet hierbij ook niet de reviews van anderen te raadplegen.

Wij selecteerden alvast een aantal aanbieders met een interessant aanbod:  www.nsinternational.nl, www.kras.nl, www.pharosreizen.nl.

 

703 luxembourg cover

 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!