Cultuur Vrije tijd

De sfeer van Rembrandt eerst beleven en zijn werk daarna in het Rijksmuseum bekijken

Voor iedereen die nog niet in het vernieuwde Rijksmuseum is geweest hebben we een heel leuke tip.

Je kunt namelijk een rondvaart maken op deze prachtige klassieke salonboot. Bijzonder aan deze rondvaart is dat een gidsende acteur je mee neemt op een theatrale rondvaart langs alle plekken waar Rembrandt woonde en werkte. Je vaart langs onder andere de Westerkerk waar hij begraven ligt en het woonhuis van Jan Six, waarvan hij een beroemd portret schilderde. De Rembrandt Cruise vaart ook langs het Rembrandthuis waar de schilder jarenlang woonde en het meesterwerk Slapende jonge vrouw maakte. Vanuit de salonboot heb je het beste uitzicht op de historische plekken, terwijl de gidsen in 17e eeuwse kleding je meenemen in het verhaal.

 

Rembrandt 2Rembrandt 1Rembrandt 3


Je zit gelijk in de sfeer van de Gouden Eeuw!


Je kunt op- en afstappen voor de ingang van het museum, zodat je de rondvaart makkelijk kunt combineren met een bezoek aan het Rijksmuseum. Zo zit je helemaal in de sfeer als je naar het Rijksmuseum gaat!

Kijk voor rondvaarttickets en meer informatie hier.

Rembrandt 6Rembrandt 4

 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!