Geldzaken Vrije tijd

Doorwerken na je pensioen begint bij het 65-plus uitzendbureau

Nederland telt nu zo’n 3 miljoen 65-plussers en dankzij de vergrijzing zal dat aantal de komende jaren zelfs oplopen tot 4 miljoen. Veel van deze 65-plussers genieten in alle rust van hun pensioen, maar er zijn er nu al meer dan 180.000 die door blijven werken. En ook dat aantal neemt alleen maar verder toe. Doorwerken is in!

 

Er zijn diverse redenen te noemen waarom mensen door blijven werken:

  • Natuurlijk vanwege het geld. Extra geld is altijd prettig en soms zelfs noodzakelijk bij een AOW en lagere pensioenen. Opvallend is wel dat juist zowel de hele lage als de hele hoge inkomens door blijven werken. Jan Modaal bijna niet.
  • Maar er wordt ook doorgewerkt voor het behouden van een structuur in het leven, een betekenis hebben in de maatschappij, maar bovenal als je houdt van wat je doet. Waarom zou je dan stoppen?

 

De makkelijkste manier om te kijken wat je zou kunnen doen is om eens contact op te nemen met een speciaal 65+ uitzendbureau. Deze bureau’s zijn gespecialiseerd in doorwerken na je pensioen. Ze kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden die er zijn. Full-time aan de slag of part-time, doorgaan in je eigen vakgebied of juist eens compleet ander werk doen, het 65+ uitzendbureau weet wat er mogelijk is.

Bij je oude baas blijven of tijd voor iets heel anders?

Het eenvoudigste is als je door kunt blijven werken in je huidige baan. Je gaat dan gewoon door met wat je altijd hebt gedaan. Het voordeel voor jou is dat je er eigenlijk niets van merkt en het voordeel voor je baas is dat hij kan blijven profiteren van jouw kennis en ervaring en niet op zoek hoeft te gaan naar een vervanger. Hoe eenvoudig dit te regelen valt hangt af van je werkgever en de branche waarin je werkzaam was. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met de afspraken die gemaakt zijn in de cao. Het 65-plus uitzendbureau kan daarin adviseren en bemiddelen.

Ook zelfstandig werkende professionals kunnen na hun pensioen door blijven werken. Dat kan als eigen baas op de manier zoals je dat gewend was. Maar het nadeel daarvan is dat je dan wel gebonden blijft aan de wettelijke regelingen wat betreft administratie, aantal opdrachtgevers, etc. Via een 65-plus uitzendbureau zijn er mogelijkheden om dit anders te regelen. Je hoeft je dan bijvoorbeeld niet meer in te schrijven bij de KvK als zelfstandige en je hoeft dan ook niet een minimum aantal opdrachtgevers te hebben, zo ben je een stuk flexibeler. Bijkomend voordeel is ook dat je administratie een heel stuk eenvoudiger wordt.

Maar wellicht is het juist wel leuk om eens iets heel anders te gaan doen. Werken na je pensioen geeft je tal van mogelijkheden om iets nieuws te gaan proberen. Dit is vooral interessant voor mensen die niet in hun oude baan door kunnen werken of voor wie het oude werk fysiek te zwaar is geworden. Maar ook voor mensen die het gewoon leuk vinden om af en toe wat te blijven doen zijn er genoeg bijbanen te vinden. Denk dan aan werkzaamheden in het vervoer, de horeca of de techniek.

Loopt je AOW of je pensioen gevaar?

Nee, je mag naast je AOW of je pensioen onbeperkt bijverdienen. Door de extra inkomsten wordt je niet gekort.

Neem je de baan in van een jongere?

Nee, wie doorwerkt na zijn pensioen neemt niet de baan in van een jongere. Je kunt de banen van 65-plussers veelal zien als een aanvulling op de arbeidsmarkt. Ze vullen de gaten in op plekken waar tekort is.

Meer weten?

Kijk dan eens bij deze gespecialiseerde 65-plus uitzendbureau’s:

www.doorwerkgever.nl

www.actief65plus.nl

www.seniorxpert.nl

www.oudstanding.nl

www.autoreset.nl

www.twente65plus.nl

 

 

Illustraties: freepik

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!