Geldzaken Gezondheid Vrije tijd

Is een reisverzekering echt nodig?

Met een reisverzekering verzeker je jezelf voor risico’s die je niet kunt of wilt dragen tijdens jouw vakanties en weekendjes weg. Hieronder lees je de drie belangrijkste redenen waarom een goede reisverzekering een must is.

 

Waarom een reisverzekering nodig is
  1. Een zorgverzekering vergoedt niet altijd alle kosten als je bijvoorbeeld ziek wordt op vakantie en daardoor langer in het buitenland moet blijven. De zorgverzekering vergoedt slechts de medische kosten tot Nederlands prijspeil. Het verschil moet je zelf bijbetalen en dat kan behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld in Turkije of Zwitserland opgenomen wordt in het ziekenhuis ga je vaak direct naar een privékliniek. Tegen een hogere prijs dan de Nederlandse kostprijs. Als je niet verzekerd bent voor medische kosten via jouw reisverzekering dan moet je zelf opdraaien voor het verschil. Voor een ziekenhuisopname van een week of twee kunnen de kosten al snel oplopen tot € 15.000,-. De zorgverzekering vergoedt slechts de medische kosten tot Nederlands prijspeil. Het verschil moet je zelf bijbetalen en dat kan behoorlijk oplopen. Als je bijvoorbeeld in Turkije of Zwitserland opgenomen wordt in het ziekenhuis ga je vaak direct naar een privékliniek. Tegen een hogere prijs dan de Nederlandse kostprijs. Als je niet verzekerd bent voor medische kosten via jouw reisverzekering dan moet je zelf opdraaien voor het verschil. Voor een ziekenhuisopname van een week of twee kunnen de kosten al snel oplopen tot € 15.000,-.
  2. Met en reisverzekering staat de Alarmcentrale dag en nacht voor je klaar. Je kunt rekenen op advies en ondersteuning op het moment dat jij het nodig hebt. Zij helpen je met wat je het beste kunt doen, regelen tickets als familie moet overkomen en zoeken het best passende ziekenhuis voor je. Verder is je verzekeraar aanspreekpunt in geval van schade, maar zorgen ze bijvoorbeeld ook voor medische ondersteuning in het buitenland en/of voor de terugkeer naar Nederland.
  3. Een reisverzekering vergoedt meer dan je denkt. Als je in het buitenland in het ziekenhuis belandt en daar een paar nachten moet blijven, vergoedt de reisverzekering extra hotelovernachtingen voor bijvoorbeeld je partner. Maar denk ook aan andere kosten, zoals eten en taxi’s om van en naar het ziekenhuis te komen.
Wat dekt een reisverzekering

De meeste reisverzekeringen vergoeden standaard:

  • Vergoeding van gemaakte extra kosten vanwege een onverwachte gebeurtenis.
  • Hulpverlening in het buitenland.
  • Terugkeer naar Nederland (repatriëring).

Een reisverzekering biedt een basisdekking die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een dekking voor wintersport, medische kosten en annulering.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wil je weten welke reisverzekering in jouw situatie voordeliger is? Maak dan gebruik van bijvoorbeeld de Keuzehulp van de ANWB en krijg direct advies.

 

Bron: ANWB

Beeld: Freepik

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!