Cultuur Vrije tijd

Meer zien en minder betalen in New York

New York. Ontzettend groot, onzettend indrukwekkend, ontzettend mooi, maar ook ontzettend duur. En dat is jammer want er is ook ontzettend veel te zien, maar de toegangsprijzen voor deze bezienswaardigheden zijn helaas er erg prijzig. Maar is er een goede manier om veel te zien en toch voordelig uit te zijn: de New York Pass.

 

Wie in New York is wil zoveel mogelijk zien en doen. Maar bovenop de Empire State Building staan kost $43, een kaartje voor het Guggenheim museum is $25, en voor een bezoekje aan het Vrijheidsbeeld  ben je al snel $18 kwijt. Een dagje sightseeing gaat dus aardig in de papieren lopen en dan heb je nog maar een klein deel van de highlights gezien.

 

Een pas voor toegang tot alles

Wil je wel alles zien maar een stuk minder betalen? Dat kan. Dan koop je de New York Pass. Dat is een pas die voor een vaste prijs per dag ongelimiteerd toegang geeft tot meer dan 90 attracties in New York. Je kunt een pas kopen voor 1, 2, 3, 5, 7 of 10 dagen. De prijs varieert van $109 voor een 1-daagse pas tot $319,20 voor een 10-daagse pas.

Bijkomend voordeel van de New York Pass is dat je nooit in de rij hoeft te staan om kaartjes te kopen en vaak zo door kunt lopen. Dat scheelt een hoop wachttijd. Je kunt de pas ook gebruiken om van de een naar de andere plek te komen in New York, de pas is namelijk ook geldig op de Hop-on Hop-off bussen en de watertaxi’s.

Verrassend veelzijdig

Naast de bekende attracties zijn ook de minder bekende toegangkelijk met de pas. Zo kom je ook op plekken of doe je dingen waar je anders misschien niet zo snel voor zou kiezen zoals een Gospel wandeltour of neem een kijkje achter de schermen op Broadway.

Op de site van de New York Pass lees je alles over de aangesloten attracties, hoe je de pas kunt bestellen en geven ze ook planningstips voor je bezoek aan New York zodat je zoveel mogelijk kunt zien. Voor minder uiteraard!

 

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!