Gezondheid Tech

Moet ik naar de dokter?

Een pijnlijke schouder, last van je buik of algehele malaise. Ouderdom komt met gebreken zeggen ze wel, maar je wil natuurlijk niet voor elk pijntje of kwaaltje naar de dokter rennen. Toch is het natuurlijk wel verstandig te gaan als dat nodig is. Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. De app ‘Moet ik naar de dokter?’ kan je helpen daar een goede inschatting van te maken.

 

Hoe werkt de app?

Je vult eenmalig je gegevens in. Leeftijd, geslacht en je huisarts. Aan de hand van de vraag ‘Waar heeft u last van?’ kies je een klacht. Je beantwoordt een aantal opeenvolgende vragen met ja of nee. Op basis van je eigen beoordeling krijg je advies over de vervolgactie die past bij je klacht vraag of situatie. Het advies kan zijn om even af te wachten of bijvoorbeeld om onmiddellijk je huisarts te bellen.

Is de app veilig?

De app is uitgebreid getest door het Radboudumc en is goedgekeurd door de het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG).

Download de app of kijk op de site

Kijk voor alle informatie over de app op de site moetiknaardedokter.nl. Daar staan ook de links naar de Google Play Store en de Apple App Store.

Je kunt de app ook zonder mobiele telefoon gebruiken. Wil je de app op een je computer raadplegen kijk dan hier of klik op het plaatje hieronder.

Downloaden kan ook gelijk via deze links.

> Google Play

> App Store

Fiftymore.nl. Hard op weg om Nederlands leukste online-magazine voor 50-plussers te worden!

Inspirerende artikelen, relevante informatie en entertainment wisselen elkaar af. Soms om je te informeren over zaken die voor je van belang zijn, soms om je simpelweg te laten zien hoeveel moois er nog te ontdekken valt. Veel leesplezier!